hu en de

JÓL INDULT A 2012-ES ÉV2012-02-08 14:44:00

JÓL INDULT A 2012-ES ÉV Nemzeti eljárásrendben indított egyszerű közbeszerzési eljárásokon nyert cégünk, FIDIC rendszerű beruházások megvalósításához kapcsolódó Mérnök, műszaki ellenőri feladatokra megbízást.

 

Újabb milliárdos beruházás Felső - Szabolcsban

 

Társulási Megállapodás alapján Felső - Szabolcsi Viziközmű Beruházási Társulást hoztak létre Ajak Nagyközség, Anarcs Község, Dombrád Város, Gyulaháza Község és Nyírkarász Község települési önkormányzatai. A társulás elnöke Kerekes Miklós, Ajak Nagyközség polgármestere.

A projekt keretében megvalósul Gyulaháza – Anarcs – Nyírkarász településeken a szennyvízcsatorna-hálózat és a szennyvíztisztító telep. Ajakon és Dombrádon a szennyvízcsatorna-hálózat és szennyvíztisztító telep rekonstrukciójára kerül sor.

A projekt 3,3 Milliárd forintos megvalósítási költségből épül meg, mellyel több, mint 15.000 ember infrastrukturális ellátottsága bővül, melyhez 85 %-os támogatást biztosít az Európai Unió és a Magyar Állam. Az ehhez szükséges 490,660,500 forintos önerőt az önkormányzatok hitelből, EU Önerő Alapból és a lakosság hozzájárulásával biztosította.

A kivitelezési munkák várhatóan 2012. közepén kezdődhetnek, befejezése 2014. első felére várható.

 

Több mint 800 milliós támogatás ivóvízminőség-javításra

 

Nagymértékben javulni fog a közeljövőben a tizenhárom település alkotta Első Szatmári Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás területén a vízellátás minősége a KEOP-1.3.0 pályázati konstrukciónak köszönhetően.

A projekt keretében Hodász, Kántorjánosi, Nagydobos, Nyírcsászári, Nyírderzs, Nyírkáta, Nyírparasznya, Őr, Rohod, Szamoskér, Szamosszeg, Tiborszállás és Vaja térségében 23 ezer ember juthat tisztább, az európai elvárásoknak is megfelelő minőségű ivóvíz ellátáshoz.

A társulás településeit ellátó vízműveknél vízminőség-javító, valamint a vízellátás biztonságát szolgáló fejlesztések, irányítástechnikai fejlesztések és hálózatrekonstrukciós munkák valósulnak meg.

A projekt teljes költsége 843 millió forint melyet az Európai Unió és a Magyar Állam 100%-ban támogat a Kohéziós Alapból a Környezet és Energia Operatív Program keretében.

A három Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kistérségnek (Baktalórántházai, Nyírbátori és Mátészalkai) a területén megvalósuló beruházás várható befejezése 2013. vége.

Mindkét beruházás Mérnök, műszaki ellenőri feladataira vonatkozó szerződés aláírása 2012. januárjában megtörtént.

Vissza

http://www.nyir-hidrofil.hu/ http://www.nyir-hidrofil.hu/ http://www.nyir-hidrofil.hu/