hu en de

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Tuzsér-Komoró Viziközmű Beruházási Társulás szennyvízközmű beruházása2013-04-03 15:41:00

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Tuzsér-Komoró Viziközmű Beruházási Társulás szennyvízközmű beruházása Eredményesen zárult a „Tuzsér és Komoró települések szennyvízközmű fejlesztése” elnevezésű projekt valamennyi közbeszerzése. A kivitelezői tender nyertese a SADE- Magyarország Mélyépítő Kft. és Zemplénkő Kft. közös ajánlattevők, így megkezdődhet a települések környezetvédelmi beruházása, amely uniós támogatással valósul meg.

A projekt megvalósítási munkák nettó összköltsége 763.934.000,- Ft, ebből elszámolható költség nettó 762.434.400,- Ft, melynek támogatási aránya várhatóan 95 %, azaz 724.312.680,- Ft.

 

A projekt legfőbb céljai - a felszín alatti vizek tényleges és potenciális szennyeződésének csökkentése, - a felszín alatti vizek jó minőségi állapotának elérése, - a talaj, talajvíz, rétegvíz megóvása a további szennyezésektől, az eddigi káros folyamatok megfordítása, - a befogadó Tisza folyó vízminőségének javítása, a jó ökológiai és kémiai állapot elérése, - a védett és védendő természeti értékek megóvása, a természetes növény –és állatvilág visszaállítása, - az életkörülmények javítása, - a lakosság környezet egészségügyi kockázatának csökkentése és életminőség javítása, a foglalkoztatás bővülése.

 

A projekt műszaki tartalma:

  • a meglévő tuzséri szennyvíztisztító telep 388 m3/d kapacitásának 600 m3/d kapacitásra bővítése, irányítástechnikai és automatizálási fejlesztések elvégzése,
  • a tuzséri szennyvízcsatorna hálózaton rekonstrukciós feladatok elvégzése, az üzembiztonság növelése érdekében,
  • Tuzsér településen a rákötési arány növelése,
  • Komoró településen 1 387 fő ellátása érdekében 6 304 fm szennyvízcsatorna hálózat megépítése,
  • Komoró településen keletkező szennyvíznek a tuzséri szennyvíztisztító telepre való eljuttatása,
  • a tisztított víz Tiszába való bevezetése.

A kivitelezés a FIDIC Mérnök, műszaki ellenőr folyamatos kontrollja mellett történik. Közbeszerzés útján a mérnöki feladatok ellátására cégünk, a NYÍR-HIDROFIL Kft. lett kiválasztva.

 

Az engedélyezési és kiviteli tervek elkészítését követően a tényleges munkakezdés 2013. nyarán kezdődik.

 

A projekt befejezésének várható időpontja 2014. december.

Vissza

http://www.nyir-hidrofil.hu/ http://www.nyir-hidrofil.hu/ http://www.nyir-hidrofil.hu/